Zălăuanul Rareş Bălean, campion balcanic cu echipa naţională de volei

Unul dintre cei mai valoroşi juniori din voleiul zălăuan a obţinut duminică titlul balcanic cu naţionala de cadeţi, după ce în urmă cu două luni a reuşit să se califice la Campionatul European cu reprezentativa de juniori

Rareş Bălean, voleibalistul zălăuan care a scris istorie în luna mai cu echipa naţională de juniori a României, calificându-se la Campionatul European după o pauză de 28 de ani, a reuşit o nouă performanţă la finele săptămânii trecute cu reprezentativa de cadeţi, pregătită de Răzvan Parpală. „Tricolorii” mici au participat săptămâna trecută la Campionatul Balcanic de volei, celelalte participante fiind Grecia, Bulgaria, Serbia, Turcia şi Moldova.
România a câştigat la pas primele trei dueluri, 3 – 0 cu Moldova (25 – 17, 25 – 22, 25 – 19), 3 – 0 cu Bulgaria (25 – 20, 27 – 25, 25 – 18) şi 3 – 0 cu Grecia (25 – 21, 25 – 17, 25 – 23). Naţionala ţării noastre s-a întrebuinţat mult mai serios pentru o victorie în faţa Turciei, pe care a învins-o în tie-break. România s-a impus cu 25 – 23 în primul act, dar turcii au restabilit egalitatea, câştigând cu 25 – 16 setul doi. Parţialul trei a fost disputat, iar voleibaliştii români s-au impus abia în prelungiri, 28 – 26. Setul patru fost dominat de voleibaliştii turci, care s-au impus cu 25 – 9, însă, „tricolorii” au revenit în joc exact la momentul potrivit, impunându-se cu 15 – 7 în setul decisiv.
După primele patru partide, România avea 11 puncte, iar în ultimul duel urma să întâlnească naţionala Serbiei, formaţie ce avea nouă puncte acumulate. Pentru a deveni campioană balcanică, naţionala de cadeţi a ţării noastre era nevoită să câştige două seturi în faţa sârbilor, ceea ce au şi reuşit, pierzând cu 2 – 3 ultimul meci din cadrul Balcaniadei. „Am trăit momente extraordinare alături de echipă. Am muncit din greu şi am obţinut rezultatul dorit. Sunt fericit şi sper să nu ne oprim aici. În luna ianuarie a anului viitor avem calificările la Campionatul European, unde sperăm să demonstrăm că suntem o adevărată echipă”, ne-a declarat voleibalistul cu dublă legitimare la CSS – Volei Municipal Zalău.
În urma rezultatelor înregistrate, România a terminat pe primul loc, cu 12 puncte, fiind urmată de Serbia, cu 11 puncte, Turcia, cu nouă puncte, Bulgaria cu opt puncte, Moldova cu trei puncte şi Grecia cu două.
Campionatul Balcanic de volei rezervat cadeţilor a avut loc în perioada 16 – 20 iulie, la Complexul Olimpic de la Izvorani.

 

Leave a Comment